Гарден програма 2022

Поткатегории

Активни филтери

Робот косилка Villybot 1.1

Цена 41 000 ден
5 На залиха

Villybot 1.1 е роботска косилка која потполно сама и потполно сигурно се грижи за тревникот. Цврста и издржлива машина која се препорачува примарно за поголеми тревници до 1000 m².

Опрема:

база за полнење

оградна жица

клинови за жица

конектори за жица

резервни ножеви

Функции:

сензор за подигнување

сензор за дожд

LCD екран

сензор за допир

код против кражба

Одржување

Треба да се контролира нострувањето на ножевите и ако има потреба истите да бидат заменети.

Бензинска дувалка/смукалка за лисја Husqvarna...

Редовна цена 25 990 ден Цена 24 728 ден
4 На залиха

Бензинска дувалка и смукалка за лисја Husqvarna за домашна и професионална употреба. Ергономски направена и лесна за употреба и носење. Може да се користи за дување на лисја или да се трансформира во собирач на лисја (смукалка).

Технички карактеристики:

 • Зафатнина на цилиндар:  28 cm3
 • Моќност: 0,8 kW
 • Функции на дување или вшмукување
 • Тежина:  4,35 kg
 • Производител: Husqvarna
 • Земја на потекло: Шведска
 • Гаранција: 12 месеци

Акумулаторска дувалка MAKITA DUB186Z 18V

Редовна цена 5 990 ден Цена 5 100 ден
6 На залиха

Акумулаторска дувалка за лисја со променлива брзина на дување која е опремена со заштита од капки вода и прашина и може да се употребува во секакви услови на работа.

*Напомена: Дувалката е без батерија и полнач. На неа одговараат сите 18 V Makita батерии и полначи.

Технички карактеристики:

 • Напон на батериите: 18 V - LXT
 • Тип на батерија: Lithium- Ion
 • Капацитет на батериите: 1,5 / 2,0 / 3,0 / 4,0 / 5,0 / 6,0 Аh
 • Брзина на дување: 52 m/s
 • Капацитет на дување: 3,1 m³/min
 • Ниво на бучавост: 82,5 dB(A)
 • Димензии (ДхШхВ): 860 x 158 x 209 mm
 • Тежина: 2,0 kg
 • Производител: Makita
 • Гаранција: 12 месеци

Акумулаторска дувалка MAKITA DUB184ST 18V

Редовна цена 23 590 ден Цена 21 420 ден
4 На залиха

Акумулаторска дувалка за лисја со променлива брзина на дување која е опремена со заштита од капки вода и прашина и може да се употребува во секакви услови на работа.

Технички карактеристики:

 • Напон на батериите: 18 V - LXT
 • Тип на батерија:  1 x BL1850B Lithium- Ion
 • Капацитет на батериите: 1,5 / 2,0 / 3,0 / 4,0 / 5,0 / 6,0 Аh
 • Тип на полнач: DC18SD
 • Брзина на дување: 43,2 - 54 m/s
 • Капацитет на дување: 13,0 m³/min
 • Ниво на бучавост: 86,6 dB(A)
 • Димензии (ДхШхВ): 825 x 160 x 285 mm
 • Тежина: 3,0 kg
 • Производител: Makita
 • Гаранција: 12 месеци

Акумулаторска дувалка/правосмукалка MAKITA...

Редовна цена 39 990 ден Цена 38 300 ден
3 На залиха

Акумулаторска дувалка/смукалка погодна за употреба во урбани површини, паркови и дворови. Се карактеризира со ниско ниво на бучава. При вшмукување, лисјата се сецкаат и со тоа се намалува нивниот волумен и се обезбедува поретко празнење на вреќата. 

Технички карактеристики:

 • Напон на батериите: 18 + 18 V  LXT
 • Тип на батерија:  2 x BL1850B Lithium- Ion
 • Капацитет на батериите: 1,5 / 2,0 / 3,0 / 4,0 / 5,0 / 6,0 Аh
 • Тип на полнач: DC18RD
 • Сила на дување: 7 / 14,4 N
 • Брзина на воздух: 46-65 m/s
 • Проток на воздух: 13,4 m³/min
 • Ниво на бучавост: 84,8 dB(A)
 • Димензии (Д x Ш x В): 981 x 204 x 298 mm
 • Тежина: 4,2 kg
 • Производител: Makita
 • Гаранција: 12 месеци

Батериски перач GARDENA Aqua Clean 18V

Редовна цена 19 990 ден Цена 17 850 ден
8 На залиха

Батериски перач под висок притисок GARDENA со 18 V, 2.5 Ah литиумска батерија. Перачот оди во сет кој ги има сите потребни елементи за истиот веднаш да се употребува. Опремен е со лед дисплеј кој го покажува статусот на батеријата. Има можност за регулација на 3 нивоа и тоа 9, 14 и 24 бари притисок, во зависност од потребите на ракувачот. Во сетот има 3 различни дизни за распрскување и тоа 0° ,15° или 40° агол.

Технички карактеристики:

 • Тип на батерија: Li-Ion 18 V, 2.5 Ah
 • 3 нивоа на притисок: 9, 14 ,24 bar
 • 3 дизни за распрскување: 0° ,15° или 40° агол
 • Проток: 250 l/h
 • Teжина без батерија: 1.5 kg
 • Производител: Gardena
 • Земја на потекло: Германија
 • Гаранција: 12 месеци

Апарат за миење коли LAVOR HPC MISSISSIPI-R...

Цена 88 725 ден
5 На залиха

Машина за миење коли за домашна и професионална употреба со топла вода. Опремена со 3 клипови обложени со керамика и со аксијална пумпа со глава од месинг со вграден бајпас вентил. Има вграден резервоар за детергент и дизел пумпа за греење на водата со бајпас вентил.

Технички карактеристики:

 • Моќност: 3 kW
 • Работен притисок: 130- 150 bar
 • Со топла  и ладна вода
 • Проток: 600 l/h
 • Апсорциона моќ/напон:3000 W /230 V-50 Hz 1 ph  
 • Производител: Lavor
 • Земја на потекло: Италија
 • Гаранција: 12 месеци

Професионален Апарат LAVOR Tekna 2015 LP со...

Цена 184 695 ден
5 На залиха

Професионален апарат за чистење под висок притисок со топла вода. Располага со четири полен електро-мотор и клипови со керамичка заштита кои гарантираат долготрајна употреба,  и регулатор на температура со високо сензитивен сензор. Како високо-квалитетен апарат нуди екстремно добри перформанси, голема сигурност и лесно користење. Наменета е за чистење на возила, машини, опрема, подови, надоврешни ѕидови.

Технички карактеристики:

 • Моќност на мотор: 7,3 kW
 • Притисок: 200 bar
 • Проток: 450-900 l/h
 • Максимално загревање на водата: 140 °C
 • Производител: Lavor
 • Земја на потекло: Италија
 • Гаранција: 12 месеци

Апарат за перење LAVOR IKON 160 PLUS

Редовна цена 25 990 ден Цена 24 600 ден
15 На залиха

Мала, компактна машина за перење под висок притисок, со индукциски мотор,  наменета за домашна употреба.

Технички карактеристики:

 • Tип на мотор: Индукциски 
 • Максимелн притисок: 160 bar
 • Моќност: 2200W
 • Проток: 390 l/min
 • Тежина: 15.5 kg
 • Производител: Lavor
 • Земја на потекло: Италија
 • Гаранција: 12 месеци

Хоби апарат LAVOR ONE EXTRA 135

Редовна цена 7 999 ден Цена 7 402 ден
20 На залиха

Мала, компактна машина за перење под висок притисок, наменета за домашна употреба.

Технички карактеристики:

 • Максимален притисок: 135 bar
 • Моќност на мотор: 1900 W
 • Проток на вода: 420 l/h
 • Производител: Lavor
 • Земја на потекло: Италија
 • Гаранција: 12 месци

Апарат за миење коли LAVOR HPW PREDATOR 180

Редовна цена 29 999 ден Цена 28 250 ден
9 На залиха

Машина за чистење под висок притисок со дигитална контрола, програми за работа и заштита. Поседува монитор за пратење на главните функции, триклипна алуминиумска пумпа, вграден сад за детергент, автоматски СТОП систем, како и неколки променливи дизни, а и четки за различна употреба. Наменета е за домашно користење.

Напомена: НЕ СЕ ПРЕПОРАЧУВА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА УПОТРЕБА!!

Технички карактеристики:

 • Работен напон: 220 V/50 Hz
 • Моќност: 2.5 kW
 • Проток на вода: 510 l/h
 • Работен притисок: 180 bar
 • Должина на црево : 8 m
 • Пумпа : Алуминиум, 2019
 • Макс. Температура: 40° C
 • Тежина: 10 kg
 • Опција: AUTO STOP
 • Производител: Lavor
 • Земја на потекло: Италија
 • Гаранција: 12 месци

Апарат за миење коли LAVOR GALAXY 160

Редовна цена 12 999 ден Цена 12 180 ден
20 На залиха

Машина за чистење под висок притисок со модерен дизајн и практични додатоци за лесно и непречено користење во домашни услови. Поседува пумпа со алуминиумска глава и три клипа, автоматски СТОП систем, променлива дизна и стандарден сет четки и додатоци.

Технички карактеристики:

 • Напон: 220 V монофазен
 • Моќност: 2500 W
 • Максимален притисок: 160 bar
 • Проток: 510 l/min
 • Должина на црево: 8 m
 • Должина на кабел за напојување: 5 m
 • Производител: Lavor
 • Земја на потекло: Италија
 • Гаранција: 12 месеци

Моторна косилка Atlas 4011 T

Цена 18 500 ден
10 На залиха

Серија Атлас на Villager косилките е наменета за хоби корисници. Голем избор на ширини на сечење, типови на погони и мотори ќе ги задоволат потребите на секој корисник. Оваа серија косилки можеби најдобро ја илустрира разновидноста на понудата што Villager им ја дава на своите клиенти.

Нови Villager Euro 5 мотори Т-серија: 

Нова конструкција на моторот

Помалку издувни гасови

Поголема зафатнина на моторот

Помала потрошувачка на гориво

Функции:

Косење

Колекција

Мелење

Странично исфрлање

Препорака:

Користете масло од Villager 4T

Користете сет за промена на маслото

2 години гаранција 

Моторна косилка Atlas 4111 T (самоодна)

Цена 21 000 ден
10 На залиха

Серија Атлас на Villager косилките е наменета за хоби корисници. Голем избор на ширини на сечење, типови на погони и мотори ќе ги задоволат потребите на секој корисник. Оваа серија косилки можеби најдобро ја илустрира разновидноста на понудата што Villager им ја дава на своите клиенти.

Нови Villager Euro 5 мотори Т-серија: 

Нова конструкција на моторот

Помалку издувни гасови

Поголема зафатнина на моторот

Помала потрошувачка на гориво

Функции:

Косење

Колекција

Мелење

Странично исфрлање

Препорака:

Користете масло од Villager 4T

Користете сет за промена на маслото

2 години гаранција 

18V Дувач за лисја 209 km/h POWERCOMMAND без...

Редовна цена 5 999 ден Цена 4 799 ден
100 На залиха

Дувач за лисја со напон 18V и брзина на дување од 209 km/h. Доаѓа без опрема.

Компактен дизајн со тежина од 1.7kg и мека рачка за држење што овозможуваат зголемена удобност и контрола при употреба како и подобрено маневрирање со дувачот. Овој тип на дувач благодарени на неговиот дизајн и изработка со низок шум, овозможува работа без многу бучава. Брзината на дување од 209 km/h овозможува лесно чистење на отпадоци од цврсти површини како тротоари, погони, дворови, гаражи и друго. За зголемена моќност при дување поседува опција POWERBOOST која се активира со едноставно притискање на копчето.

18V Ножица за жива ограда 45cm POWERCOMMAND без...

Редовна цена 7 999 ден Цена 7 499 ден
100 На залиха

Ножица за жива ограда со напон 18V и должина на ножот 45cm. Доаѓа без опрема.

Лесно пресекува гранки или чисти метеж без оштетување на сечилото или живата ограда. Должината на сечилото од 45cm и ширината меѓу забите од 18mm се погодни за помали живи огради. Издржлив, робусен, зацврстен челичен двоакционен нож и дизајн на рачка за оптимална удобност и контрола при работа. Контролниот прекинувач за стартување со 2 раце го спречува случајното активирање на ножицата и несаканите последици. Дел од опсегот POWERCOMMAND – EASY FEED технологија, за лесно контролирање на напојувањето со притискање на едно копче.

Косилка за трева Тример 450W 25cm POWERCOMMAND...

Редовна цена 7 499 ден Цена 5 999 ден
10 На залиха

Косилка за трева Тример со влезна моќност 450W и ширина на сечење 25cm.

Тримерот поседува телескопска рачка за прилагодување на висината и дополнителна предна рачка за поголема удобност и контрола при работа. Исто така има штитник за растенија и водилка за рабови. Брза промена во режимот на работа и ширина на сечење од 25cm за лесно сечење трева на големи површини. Технологија POWERCOMMAND – EASY FEED за лесно контролирање на напојувањето со притискање на едно копче.

Електричен тример за жива ограда VHT 500

Цена 4 100 ден
10 На залиха

Лесен, удобен и силен, тоа ќе ви овозможи лесно да организирате живата ограда.

Функции: Електрична сопирачка

Препорака: Користете Villager заштитна опрема

1 година гаранција 

Електричен тример за жива ограда VHT 710 P

Цена 5 900 ден
10 На залиха

Електричните тримери на Villager® се одлични за одржување живата ограда во вашиот двор. Поради нивната конфигурација и малите димензии, тие лесно достигнуваат недостапни површини и одлично ја обликоваат оградата. Распоредете го вашиот двор лесно, брзо и прецизно со еден од електричните тримери на Villager.

1 година гаранција 

Електричен тример ET 555

Цена 3 500 ден
10 На залиха

Електричните тримери на Villager® се одлични за одржување тревници до кои косилката не може да достигне. Поради нивната конфигурација и малите димензии, тие лесно достигнуваат недостапни површини. Идеален за работа во области чувствителни на бучава. Распоредете го вашиот двор лесно, брзо и прецизно со еден од електричните тримери на Villager.

Карактеристики:

Ротирачка рачка (180 °)

Ротирачка глава (90 °)

Затка за растенија

Препорака:Користете Villager заштитна опрема 

1 година гаранција 

Електричен тример ET 355

Цена 2 450 ден
8 На залиха

Електричните тримери на Villager® се одлични за одржување тревници до кои косилката не може да достигне. Поради нивната конфигурација и малите димензии, тие лесно достигнуваат недостапни површини. Идеален за работа во области чувствителни на бучава. Распоредете го вашиот двор лесно, брзо и прецизно со еден од електричните тримери на Villager.

Карактеристики:

Ротирачка рачка (180 °)

Телескопска цевка

Препорака:Користете Villager заштитна опрема 

1 година гаранција 

Електричен тример ET 1000

Цена 6 100 ден
9 На залиха

Електричните тримери на Villager® се одлични за одржување тревници до кои косилката не може да достигне. Поради нивната конфигурација и малите димензии, тие лесно достигнуваат недостапни површини. Идеален за работа во области чувствителни на бучава. Распоредете го вашиот двор лесно, брзо и прецизно со еден од електричните тримери на Villager.

Карактеристики:

Ротирачка рачка (180 °)

Сплит модел

Препорака:

Користете Villager заштитна опрема

1 година гаранција 

Моторен тример BC 1900 S

Цена 12 000 ден
10 На залиха

BC 1900, BC 1250 и BC 900 ја сочинуваат „Основната“ серија на моторни косилки Villager®. Сите три модели се идентично дизајнирани (кардан, карданова цевка, менувач, парапет, ремен, свилена глава, нож со три нозе, итн.), со што се овозможува универзалност на деловите и лесно одржување. Единствената разлика меѓу нив е моторите од кои се напојуваат. Најкраткиот опис за BC 1900 S, BC 1250 S и BC 900 S би бил: „Пристапност, сигурност и едноставност“.

Функции:Основен модел

Препорака:Користете мешавина од гориво и масло од Villager 2T во сооднос 40:1 (2,5%)

1 година гаранција 

Производот е додаен за споредба.