• -7 550 ден
  • Ново

"ВЕЧЕН ДИЗАЈН СО ПОВЕЌЕ ЉУБОВ“

Добредојдовте во Blueair Classic 280i. Нашиот вечен дизајн е овозможен со Wi-Fi и доаѓа со интегрирани сензори за квалитет на воздух. Резултатот? Овој тивок, високо ефикасен прочистувач на воздух ви дава поголема контрола врз квалитетот на воздухот во вашиот дом. Одлично за мали простории за чист воздух кој е практично е ослободен од алергени и предизвикувачи на астма.

Безвременски квалитет, солидни перформанси

Нашата водечка палета на Класични прочистувачи на воздух која обезбедува сигурни решенија за поздрав живот за вас и вашето семејство. Всушност, тие се толку сигурни што нордискиот независен тест институт Тестфакта му додели на Blueair Classic 405 "Најдобар во тест" за највисок капацитет и перформанси. Но, можете да им верувате на сите наши класични пречистувачи на воздух за да ги отстраните предизвикувачите на алергија и астма и другите загадувачки материи во воздухот од внатрешниот воздух. 

Зошто функционира: HEPASilentTM технологијата на Blueair

Патентираната HEPASilentTM технологија во рамките на Класичниот прочистувач на воздух ви обезбедува на вас, вашето семејство и пријателите да дишат воздух без загадувачи, толку чист што веднаш ќе ја забележите разликата. Тој го обединува најдоброто во електростатичката и механичка филтрација, со револуционерна комбинација на напредни филтри и за полнење на честички кои работат заедно за да се осигурате дека добивате супериорни резултати.

Процесот на прочистување се случува во три подеднакво важни чекори: 1. Моќниот вентилатор го влече воздухот во прочистувачот на воздухот. 2. Воздушните честички минуваат низ комората за полнење на честички. 3. Како што загадениот воздух тече низ филтерот, наелектризираните честички се прилепуваат на полипропиленските влакна. Дури и на најниско ниво, нашите прочистувачи на воздух Blueair постигнуваат висока ефикасност на филтрација на честичките во воздухот до 0,1 микрони во големина.

Грижа за вашите најблиски

Многу од нас трошат до 90% од нашето време во затворен простор, а внатрешниот воздух е до пет пати повеќе загаден од надворешниот воздух. Со вашиот Класик, ќе се ослободите од 99,97% од сите загадувачи. Кога станува збор за децата, тие се почувствителни на загадувањето на воздухот, бидејќи нивните бели дробови, мозокот и имунолошкиот систем сè уште се развиваат. Тие исто така дишат побрзо од возрасните, што значи дека тие земаат повеќе воздух во однос на нивната телесна тежина. Неодамнешните истражувања покажуваат дека детските бели дробови и мозоци се подобруваат кога дишат чист воздух.

Големина на соба:

26 m2 - Препораката на големина на соба се базира на 4.8 промени на час.<br/>Blueair препорачува 4.8 измени на воздухот во еден час согласно „AHAM“.

62 m2 - Препораката за големината на собата се базира на 2 воздушни промени на час.<br/>Blueair препорачува 4.8 измени на воздухот во еден час согласно „AHAM“.

200035
5 производи

Нема рецензии во овој момент.

други производи

16 други производи во истата категорија:
Производот е додаен за споредба.