Xiaomi Roborock S5 MAX - Правосмукалка и чистач на под

Xiaomi го претстави новиот робот правосмукалка и чистач на подови Roborock S5 Max!

Уште поефикасен и создаден за секојдневните чистења да ги направи попријатни. Со моќност на вшмукување од 2000Pa и моќната литиумска батерија на јони со времетраење до 3 часа, може да исчисти површина од 200м2, елиминирајќи ја целата нечистотија, вклучувајќи влакна и коса.

Во однос на претходните модели, Roborock S5 Max располага со уште поголем резервоар (290мл за вода и 460мл за прашина) за идеално чистење. Quad – core процесор 32 бита, му овозможува на S5 Max не само да извршува прецизно мапирање на целиот дом, туку и да разбере и запомне каде се наоѓаат пречките во собата, да го измери најдобриот и најбрзиот начин за оптимално чистење со минимален напор.

Ласер сензорот со 360̊ од 300rpm, скенира во реално време и тоа високо прецизно и благодарение на алгоритамот за следење, му овозможува на новиот S5 Max робот да го мапира вашиот дом со 98% прецизност. На овој начин, преку апликацијата ќе можете да одредите со само еден потег кога, како и кои делови од куќата да ги исчисти.

Исто така со новиот Roborock возможно е да поставите виртуелни ѕидови и да одредите кои делови да се исчистат, но големиот новитет, во однос на претходните роботи се состои во можноста да се селектираат деловите во кои не сакате чистење (Функција: no mop). На овој начин во секое време ќе можете да контролирате што прави роботот и кои делови се исчистени.

Содржи многубројни сензори, меѓу кои акцелерометар, бројач на километри, инфраред сензор, компас и преден браник кои дозволуваат целосно сигурно чистење на домот и без опасност од oштетување на мебелот или другите површини. Преминува пречки со висина до 2 центиметри.

Со апликацијата можете да го регулирате изнесот на вода, за да се прилагоди на површините за чистење, како плочки, паркет, камен, ограничувајќи го врз теписи, благодарение на претходно инсталирана пумпа со висока прецизност. Roborock S50 MAX автоматски да ја адаптира дистрибуцијата на вода. Штом заврши циклусот на чистење, можете да ја прекинете дистрибуцијата на вода така што роботот ќе се врати сув на базата и подготвен за одново полнење.

Roborock S50 MAX, роботот можете да го управувате преку Voice assistant.

Технички податоци

Марка: XIAOMI

Модел: S5 MAX 

Моќност: 58W, 14.4V

Функции: вшмукува и чисти со моќност на вшмукување до 2000Pa

Сензорː Ласер сензор од 360̊ од 300rpm, акцелерометар, бројач на километри, инфраред сензор, компас и преден браник

Батерија со времетраење од 3 часа 

Пакувањето содржиː 1 X S5 MAX, 1x база за полнење, 1x адаптер, 1x повеќејазичен прирачник за употреба 

368629
4 производи

Технички податоци

Боја
Црна
Модел
Roborock S5 MAX
Поврзување
WI-FI паметно брзо поврзување
Функции
Ласер сензор од 360̊ од 300rpm, акцелерометар, бројач на километри, инфраред сензор, компас и преден браник
Димензии
353 x 350 x 96,5 mm
Тежина
3,5 kg
Батерија
Батерија: 14.4V / 5200mAh литијска Напон: 14.4V Моќ: 58W Траење: 2.5часа
Моќ
Вшмукување: 2000Pa
Пакетот содржи
1 X S5 MAX, 1x база за полнење, 1x адаптер, 1x повеќејазичен прирачник за употреба
Гаранција
2 години

Нема рецензии во овој момент.

други производи

16 други производи во истата категорија:
Производот е додаен за споредба.