XIAOMI IMILAB EC4 надзорна сигурносна камера + gateway + соларен панел

Ви ја претставуваме новата и подобрена сигурносна камера IMILAB EC4.

Новата камера се карактеризира со неколку подобрени функции, меѓу кои и оптимизирано ноќно снимање. Има отвор F1.6 и снимуа во 2.5K резолуција. IMILAB EC4 има модерен и елегантен дизајн, капацитетот на батерија е поголем отколку кај претходните модели а исто така подобрени се перформансите на микрофонот и звучникот како и лед осветлувањето.

Поддржува ноќен начин на работа во боја. LED осветлувањето на предната страна се активира веднаш кога камерата ќе детектира движење или пак имате можност за рачно подесување. Освен стандардното црно-бело ноќно видео, со EC4 постои можност за снимање ви боја – во целосен мрак. Една од подобрите функции е секако додатокот за соларен панел. Imilab соларните панели се продаваат засебно и не се дел од пакувањето на камерата.

Камерата ќе ви испрати известување веднаш штом детектира некое движење во нејзиниот опсег на снимање а исто така опремена е со напредна технологија со чија помош може да разликува човечко битие со цел да не испраќа лажни известувања. EC4 може да се користи со апликацијата IMILAB, која со помош на стандардните известувања ќе ве известува за тоа што се случува пред вашиот дом. Преку апликацијата може да го подесите опсегот на снимање во чии рамки сакате камерата да детектира движења. Максималното траење на таквите снимања е 60 секунди. Видеото може да се префрли на microSD картичка. Максимален поддржан капацитет се 64 GB.

EC4 е опремена со заден звучник и преден микрофон, така што постои можност за двосмерна комуникација. Поседува IP66 сертификат и може да се користи и во лоши временски услови. Една интересна карактеристика е поддршка за таканаречена зона на детекција. Практично може да означите 4 зони кои камерата ќе ги прати и во моментот кога ќе детектира некакво движење во некоја од тие зони, ќе добиете гласовно известување/аларм.


000635+723798

Технички податоци

Боја
Бела
Модел
EC4
Проширлива меморија
Micro SD до 64GB
Микрофон
вграден
Камера
4 MPx, blende F1.6, 2.5K, 2560 x 1440 пиксели
Поврзување
Wi-Fi: 802.11 b / g / n @ 2.4GHz
Димензии
Димензии на камера: 82 мм x 86.8 мм x 50 мм; Димензии на gateway: 89.2 мм x 38 мм x 101.3 мм
Материјал
ABS пластика
Батерија
5200mAh, 3.6V
Отпорност на вода и прашина
IP66
Гаранција
1 година

Нема рецензии во овој момент.

други производи

16 други производи во истата категорија:
Производот е додаен за споредба.