• -500 ден

Aicare А66 Бесконтактен инфраред топломер

Не само што ја мери телесната температура, туку и онаа на површините, ја мери температурата во спалните соби, во бањата, температурата на храната, температурата на млекото за новороденчиња и сето ова со функција на часовник.

Доволни се само 0.5 секунди за да измери а точноста е ±0.2°C(0.4°F). Топломерот е сигурен и хигиенски, мери и на растојание од  5-15цм и е едноставен за употреба. Доволно е само да го притиснете копчето за вклучување.

Топломерот е изработен од ABS материјали, а начинот на мерење е фронтален.

Се карактеризира со три бои (боја за аларм): кога телесната температура е нормална, светлото е зелено, преминува во жолто кога температурата е во благ пораст, додека пак преминува во црвено кога забележува висока температура.

На уредот може да се постави и аларм. Доколку не е во функција повеќе од 30 секунди топломерот ќе се исклучи сам.

Топломерот поседува сертификат CE RoHS.

000216
4 производи

Технички податоци

Модел
Aicare A66
Димензии
14.9*7.7*4.3
Тежина
0.25 kg
Батерија
AA ( не се вклучени во пакетот)
Гаранција
3 месеци

Нема рецензии во овој момент.

Производот е додаен за споредба.