Viomi V3 - Роботска правосмукалка - Црна

Најновиот модел кој произлегува од каталогот на Viomi е Viomi V3. Моделот се карактеризира со ласерска навигација, со иновација и многу подобрени перформанси во споредба со неговите претходници, како на пример поголема вшмукувачка моќ, поголем капацитет на батеријата и поголема меморија.

Роботската правосмукалка Viomi V3 се претставува со неколку елементи изработени од бакар, наменети да елиминираат дури 99% од сите микровируси и бактерии благодарение на нивните јонизирачки ефекти. Овој јонски анти токсичен материјал, искористен од Viomi, има ефикасна апсорпција и ги убива на ефикасен начин микровирусите. Благодарение на HEPA филтерот, издувниот воздух при чистењето е свеж и стерилен исто како да е прочистен од прочистувач на воздух. Роботот доаѓа со вградена LDS навигација и SLAM алгоритам кои креираат прецизна мапа со цел роботот при чистење да ги избегне пречките. Благодарение на овие карактеристики, роботот многу лесно ќе се снајде во сложена средина.

Присутните алгоритми ја подобруваат ефикасноста на чистењето дури за 30%. Роботот може да го пронајде најпристапниот пат за чистење на куќата, без притоа да изостави ниту еден дел од просторот. Роботот има моќ за чистење и џогирање на површини од 250м2 со само едно чистење. Опремен е со 550мл резервоар за вода и 550мл резервоар за прашина. На ефикасен начин собира прашина, влакна, трошки и друго. Во комбинација со AI Y-type симулирано рачно чистење, може да работи до 150 минути, поминувајќи низ простор од 250 метри квадратни. Изработен е на начин да може да помине препреки до 2 цм, на лесен начин се качува преку теписи и прагови. Роботската правосмукалка се карактеризира со јапонски KOSEN-NBR резистентни гуми, со еластичен дизајн се со цел роботот што побезбедно да се искачи на одредени препреки до 2 цм, вклучувајќи го и преминувањето од една во друга соба.

Viomi 3 роботската правосмукалка се карактеризира со 3 нивоа на регулација на водата. Благодарение на системот за контрола на вода, можете да кажете збогум на прекумерното истекување на водата. Доколку претходно сте го програмирале чистењето, иако сте далеку, роботската правосмукалка ќе си ја заврши работата без никаков проблем. Далечинското управување со роботот е возможно благодарение на апликацијата. Преку неа, може да се програмира чистење на дневната соба наутро, чистење на кујната попладне или пак, чистење на целата куќа наредниот ден. Вреди да се напомене дека со роботот доаѓа и една крпа за една употреба за дополнително чистење.

Роботот има капацитет да меморира дури 5 мапи за чистење на горниот и долниот кат во било кое време, може да спои неколку соби при чистењето или пак да ги одвои. Навигацијата на Viomi V3 користи одлични сензори кои ветуваат систематско, доста ефикасно чистење на површините во домот или во канцеларија. Роботот исто така содржи 12 сензори, меѓу кои и 6 жироскопи, сензори против паѓање, анти судир сензори, сензори за преполн резервоар со прашина и сензори за брзина.            

370386

Технички податоци

Боја
Црна
Модел
Viomi V3
Напредни функции
навигација LDS + SLAM алгоритам, HEPA филтер, меморија до 5 мапи
Димензии
350 x 350 x 94.5мм
Тежина
3.6 kg
Сензори
12 сензори, анти судир, сензор против паѓање, жироскоп
Батерија
4900mAh
Моќ
2600Pa
Пакетот содржи
1 x робот, 1 x резервоар за вода, 2 x странични четки, 1 x база за полнење, 1 x адаптер, 1 x влажна крпа, 1 x држач за крпа, 1 x полувлажна крпа, 1 x резервоар за прашина
Гаранција
2 години

Нема рецензии во овој момент.

други производи

16 други производи во истата категорија:
Производот е додаен за споредба.